piektdiena, 2012. gada 21. septembris

Saltinbocca a la romana


Sis ir klasisks itálu édiens. Recepte pati par sevi ir loti vienkársa (bet ir arí dazádas variácijas) un garsíga.

4 personám nepieciesams:

- 600 liellopa filejas (gabaliniem jábút loti plániem un ne párák lieliem),
- svaiga salvija,
- 100 g Parmas skinka (der arí spánu Serrano)
- 40 g sviesta,
- nedaudz sviesta (nesálíta) vai olívella
- glázíte Marsalas vína (derés arí cits sausais baltvíns)

Pagatavosana:

Liellopa fileju ietin cepamajá papírá un ar galas ámurinu izdauza, lai míkstinátu galu.
Nem skinki, salvejas lapu, liellopa fileju un sasprauz ar kocinu (zobu bakstámo).

Panná uzkarsé sviestu (var arí olívellu un liesajá variantá var vispár iztikt bez taukvielám) un liek cepties fileju. Sákumá apcepj to pusi, kurá skinkis, tad griez uz otru pusi. Cepsana notiek salídzinosi átri- 4-5 minútes un gatavs.
Tad nedaudz pasála (ja nepieciesams, jo skinkis jau ir sálíts), péc garsas pievieno nedaudz piparinus un párlej ar baltvínu. Cepj, lídz víns izgarojis.

Uzreizi liek skívjos un atkaríbá péc vélmém papildus párlej ar sviesta mércíti (panná uzkarsé nedaudz údeni, kurá pievieno sviesta piku un gaida lídz tá izkúst).

Pasniedz nekavéjoties (paniegtajam jábút karstam).






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru