trešdiena, 2012. gada 26. septembris

Kanéla deserts no auzu klijám




Sis saldais édiens loti patiks veselíga uztura piekritéjiem, ká arí  tiem, kas uztur slaido líniju.

Kas tad te ir tik labs?
 Auzu klijas pasas par sevi jau ir loti veselígas, bez tam tiklídz tás  nonák kontaktá ar skidrumu,  kungí tám piemít tendence uzbriest vél par 20- 30 reizém..
 Arí kanélis ierindots pie notievésanas produktiem. Pētījumi ir pierādījuši, ka ceturtdaļa kanēļa tējkarotes, kas tiek apēsta uzņemot pārtiku, palīdz asimilēt cukuru daudz efektīvāk un samazina tā līmeni asinīs.
Turklát biezpiens labvélígi iedarbojas uz nervu sistému, uzlabo organisma energétiku, dod mozumu un palielina nervi sistémas aktivitáti.

Sis deserts  parasti  sanák tik aromátisks un gards, ka vienkársi par putru to grúti ir nosaukt!  )) 
So saldo édienu var ést tápat vai pasniegt kopá ar auglu kíseli, augliem, sukádém..




2 porcijám nepieciesams:

- 500 ml piena (nemu 0 % pienu),
- 200 g biezpiena (izmantoju 0%),
- 4 édamkarotes auzu klijas,
- saldinátájs péc gaumes (man ká parasti stévijas pulverítis),
- kanéla standzina,
- malts kanélis

Pagatavosana:

Katliná uzvára pusi no norádítá piena daudzuma, pievienojot  kanéla standzinu un saldinátáju péc garsas.
Atlikusajá piená uzbriedina auzu klijas.
Kad piens uzváríjies, pievieno biezpienu un uzbriedinátás auzu klijas. Kádu minútíti vél pavára un nonem no uguns.
Iznem kanéli un salej traucinos.
Deserts péc konsistences sanák biezs un saturígs.
Garsígs gan silts, gan atdzeséts.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru