otrdiena, 2013. gada 4. jūnijs

Kirbju zupa ar Jerez un olívém


Vél viena recepte no dienvidáfrikánu virtuves, soreiz izvéléjos pagatavot  eksotisko kirbja kremzupu. Vispár jau neká eksotiska garsvielu izvélé nav- Jerez ir spánu produkts, arí olívella un viss páréjais tik ierasts Vidusjúras virtuvé.. bet nu sádá kombinácijá kirbja kremzupu gatavoju pirmo reizi.
Man skita, ka nedaudz pa daudz rívétá apelsína miza, jo tiesi tá loti sita cauri.  Péc savas garsu kárpinu skalas, apelsínu mizinu liktu uz pusi mazák.  
Jásaka, ka sádi pagatavota kirbju kremzupa garso tiesám loti eksotiski un noteikti patiks tiem,, kas ikdienas édiekarté grib ieviest pármainas.
Recepté nav minéti ingredientu daudzumi, es liku  no visa pa riktígai skipsnai. Tápat arí nav norádíts Jerez víns vai vína etikis. Es liku to, kas bija májás- Jerez vína etiki.

4 personám:

- 1 kirbis,
- 2 sípoli,
- 4 é. k. virgen extra olívella,
- karijs,
- svaigi rívéts muskatrieksts,
- 900 ml vistas buljons,
- 175 ml piens,
- 100 ml svaigais kréjums,
- 1 aplesína miza un sula,
- 1 ábols,
- 100 ml Jerez,
- sáls,
- pipari,
-75 g melnás olíves

Pagatavosana:

Sagriez uz pusém kirbi un nomizo.Iznem séklas un sagriez gabalinos.
Notíra sípolus, sagriez un apcepj 3 e.k. ellas.Pievieno kirbi un visu kopá cepj 3 minútes, tad pievieno kariju, muskatriekstu un nogaida, lai " atveras " garsa. 
Pievieno buljonu, pienu un svaigo kréjumu, un beigás arí apelsína sulu un sarívéto mizinu. Vára visu uz lénas uguns 20 minútes.
Nomizo ábolu, iznem serdi, sarívé un pievieno zupai. Pielej arí Jerez un pievieno sáli, piparus.
Atkaulino olíves, sagriez un sajauc ar atlikuso é.k. ellas.
Salej zupu skívjos, párkaisa ar olívém un dazám apelsínu mizinám.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru