otrdiena, 2013. gada 4. jūnijs

Albóndigas en salsa de guisantes (kotletes zalo zirnísu mércé)

Tipiskas spánu kotletes, kas drízák atgádina lielas frikadeles, jo spáni kotletes taisa apalas. 
Táds ísts májas édiens- sátígi un garsígi.

Vajadzígs:

- 500 g liellopa maltás galas ( var nemt arí pusi uz pusi ar cúkgalu),
- 3 olas,
- 100 g rívmaize,
- 100 g kiploka,
- sáls,
- pipari,
- sauja pétersíli,
- nedaudz ella cepsanai,
- sauja milti

Mércei:

- 400 g tomáti,
- 250 g sípoli,
- 150 g burkáni,
- 250 g zalie zirnísi,
- kubins galas buljona 

Pagatavosana:

Blenderí liek olas, pétersílus, kiplokus, sáli un piparus. Sablenderé un iegúto masu liek blodiná. Tad pievieno malto galu un daksu sastampá. Tad pievieno rívmaizi un samaisa, lídz kotlesu masa klúst viegli veidojama. Tad veido apalas kotletítes, kuras apvilá miltos un apcepj nelielá ellas daudzumá un rezervé.
Tálák tajá pasá panná apcepj darzenus- sagrieztu sipolu, burkánu un pécák pievieno nomizotus un sagrieztus tomátus. Kad dárzeni míksti, nonem no uguns, liek blenderí un iegúto mérci sablenderé. Pievieno údeni, buljona kubinu, sáli ( ja nepieciesams) un atkal sablenderé.
Tálák liek kotletes katliná, párlej ar iegúto mérci, ja nepieciesams, pievieno vél údeni.
Tad liek klát zalos zirnísus ( man bija saldéti) un visu kopá vél 20 minútes pasauté.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru