svētdiena, 2012. gada 17. jūnijs

Tomati krasni ar olu un spinátiem



Vél viens brokastu variants, kura pagatavosanai nepieciesma aptuveni pusstunda. Un sí pusstunda ir tá vérta, jo rezultátá sanák siltas, gardas brokastis.

4 brokastotájiem nepieciesams:

- 4 olas,
- 1 sípols,
- 1 kiploka daivina,
- 800 g tomátu,
- 500 g spinátu,
- puse téjkarotes cukura,
- 4 édamkarotes olívellas (ja vélas, ellas daudzumu var samazinát vai palielinát),
- sáls,
- pipari

Pagatavosana:

Síki sagriez sípolu un kiploka daivu. Tomátus sarívé uz rupjás ríves (tá, lai sanák putrina). Ja izmanto svaigus spinátus, tos, protams, ieprieks nomazgá un pavisam nelielá údens daudzumá vára. Tie átri saplok, un péc saplaksanas vél 1 minútíti pavára. Ja izmato saldétus spinátus, tos vára´, lídz tie atkususi. Péc tam spinátus nokás.

Panná nelielá ellas daudzumá apcepj sípolu un kiploku- aptuveni 7-8 minútes, kamér sípoli kluvusi caurspídígi.  Tad pievieno cukuru, sáli&piparus un visu sauté uz nelielas uguns kaut kur 15 minútes.

Saliek 4 karstumizturígos traucinos izsautéto tomátu masu, iesit tajos olu un saripina bumbinas no spinátiem, kuras smuki saliek pa malinám.
Liek traucinus krásní un cepj 180 grádos aptuveni 8- 10 minútes, lídz ola izcepusies. Es liku traucinam vácinu, tádél ola man sacepás ká bildé redzams. Ja vélas míkstu olu, tad váku neliek un skatás, lai tempoeratúra nepársniedz 180 grádus.

Bon appetit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru