pirmdiena, 2012. gada 11. jūnijs

Baklazánu ikru un melno ikru saláti



Divu ikru saláti, kas garso vairák neká lieliski.  Baklazánu ikri seit papildináti  ar melnajiem ikriem. Pa noslépumam pacuskstésu, ka melnajiem ikriem ne obligáti jábút ístajiem- tikpat labi garso arí veikalos nopérkamie "neístie" ikri.

4 personám nepieciesams:

- 6 baklazáni,
- 120 g lasa (kúpináts vai marinéts- péc izvéles),
- 1 salotes vai parastais sípols,
- 3 téjkarotes kaperu,
- 120 g mocarellas siera,
- 4 téjkarotes ikru,
- sáls péc vajadzíbas,
- téjkarote sakapátu dillu

Pagatavosana:

Baklazánu ikrus pagatavot ir loti vienkársi. Nem baklazánus, nomazgá, nosusina un liek cepeskrásní 220 grádos uz 30 minútém.  Ja grib, lai baklazáni sanáktu sulígáki, tos var ierívét ar olívellu un sadurt ar daksu. Var tít arí follijá, tad izcepsies átrák. Bet var arí vienkársi tápat bez neká ielikt cepeskrásní un baklazáni izcepsies tápat bríniskígi. Péc tam, kad baklazáni gatavi, tos iznem, atdzesé un ar karotíti izkasa míkstumu. Tie arí ir baklazánu ikri. Ja nepieciesams, ar daksinu vél samíca- lai masa klúst viendabíga- ká putrina.

Nem lasi un sagriez nelielos gabalinos. To pasu dara arí ar salotes sípolu un mocarellas sieru. 
Baklazánu ikrus sajauc ar sakapátu salotes sípolu, ja nepieciesams, mazliet pasála. Lasi sajauc ar sakapátám dillém.
Kárto baklazánu ikrus skívítí, pa virsu liekot lasi un mocarellu. Párber ar melnajiem ikriem.
Gatavs!

Gards bez gala :) 
 Lai jums arí labi garso!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru