svētdiena, 2012. gada 17. jūnijs

Cous cous ar sukádém un dárzeniem

Marokánu virtuves burvíba slepjas garsu, smarzu un krasu burvíbá, kur pateicoties specifisko garsvielu klástam,  perfekti kopá iet saldais ar sálo.
Ar kuskusu var pagatavot gan zupas, gan salátus, gan desrtus, gan pamatédienu ( otro édienu).
Man sodien tapa kuskuss ar dárzeniem un datelém. Lieki piebilst, ka gards bez sava gala.

4 nelielám porcijám nepieciesams:
- 2 burkáni,
-2 cukini,
- 2 lieli sípoli,
- 200 cous cous,
-40 g rozínes,
- 5 gab. aprikozes,
-nedaudz olívella vai sviesta,
- 1/2 téjkarotes rívéta ingvera,
-skipsna piparu,
-skipsna rívéta meskatrieksta,
-nedaudz medus ( 2 édamkarotes),
-sáls,
- cukurs,
200 ml údens

Pagatavosana:
Kuskusuam, ja vélas, pievieno sviestu vai ellu un pakápeniski aplej ar siltu údeni, to nepártraukti maisot un uz 10 min. atstáj ievilkties. Tad pievieno rozínes un sagrieztas aprikozes. Liek krásní , nosegtá trauká 190 grádos uz 20 minútém, apaksá paliekot blodinu ar údeni. Síkák par kuskusa pagatavosanu esmu apkstíjusi iepriekséjá kuskusa pagatavosanas recepté.

Apcepj strémelés sagrieztu sípolu, pievienojot piparus, sáli un cukuru, ká arí ingveru un medu. Visu smuki maisa, lídz garsvielu smarza atveras pilníbá.  Tad liek klát strémelés sagrieztus burkánus un sauté uz nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot un uzmanot, lai nepiedeg. Ja pamaz skidruma, var pievienot nedaudz údeni. Péc káda laicina, kad pievienoti burkáni, liek klát strémelés sagrieztus cukini. Sauté, lídz dárzeni gatavi. Svarígi ir nepársautét burkánus un cukini- tiem jábút péc konsistences stingriem, bet gataviem.

Lai labi garso!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru