svētdiena, 2012. gada 3. jūnijs

Pikantás olas

Ká man patík nesteidzígi paést brokastis! Ne vienmér tas izdodas, bet kad izdodas, tad skiet, ka arí diena iesákas pilnígi citádi. Sajá  rítá man tapa tipisks milániesu paédiens- "huevos en tonsura". Originálrecepti es nedaudz izmainíju- padaríju to daudzreiz liesáku un papildináju ar dárzeniem- soreiz tomátiem.



4 personám nepieciesams:

- 4 olas,
- skipsna cilli pipari (malti vai saberzti),
- 4 ansovi ( konservéti),
- 1 édamkarote kaparu,
- 1 buntíte pétersíli,
- 2 salvejas lapinas,
- 1 kiploka daiva,
- 3 édamkarotes sarkanais vínogu etikis,
- 1/2 citrona,
- 40 g sviesta (ja vélas),
- sáls

Pagatavosana:

Kaperus un ansovus noskalo zem tekosa auksta údens un nosusina. Nem nelielu pannu un uz tás pie zemas uguns apcepj síki sakapátus ansovus. Sakapá pétersílus, salvejum kiploka daivu, pievieno cilli un kaperus un so visu pievieno uz pannas ansoviem.

Tálák visu cepj aptuveni minúti, tad pievieno etiki un citrona sulu, palielina uguni un kad skidrums iztvaikojis, nonem no uguns.

Ja nepieciesams, iesméré katru traucinu ar sviestu ( es párliecinájos, ka var iztikt arí bez tá), ieliek katrá trauciná sacepto dárzenu mércíti un liek traucinus uz lénas uguns un iesit katrá olu- uzmanígi, lai nesaskístu dzeltenums. Pievieno nedaudz sáli un, kad ola sák mest pirmos burbulus, gatavs!

Buon appetito!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru