otrdiena, 2012. gada 19. jūnijs

Ar spinatiem pilditas sardines



Sardínes ir mazas sálsúdens zivtinas, kas dzívo Vidusjúrá. Sardínes ir sudraba krásá, tás gala ir tumsa, ar bagátígu garsu.  Sardíném ir loti míkstas asakas, tapéc tás édamas ar visám asakám.

Mums párdosaná ir bagáts sardínu klásts- no vissíkákajám lídz pat lielám (cik nu vien mazá zivtina spéj izaugt).

Svaigás sardínes jáliek uz ledus un ká jau jebkura zivs, jáapéd péc iespéjas átrák.
Mazás sardínes parasti netíra, tás éd ar "visám ieksám",tás pienemts cept ellá, pirms tam apvilájot rívmaizé vai miltos un olá.

Lielás sardínes tomér tíra, jo asakas, lai arí míkstas, tomér diezgan lielas. Sardínes ideáli ir grillét, ká arí pildít un, protams, cept ellá apvilátas. Teju obligáts nosacíjums- sardínes, pirms to ésanas, vienmér tiek bagátígi aplaistítas ar citronu sulu.
Sardínes pieder pie treknajám zivím, 100 g satur 154 kcal.

Man te tapa pildítas sardínes ellá.



Nepieciesams:

- 300 g spinatu,
-1 kiploka daiva,
-paris timiana zarini,
-15 g ciedru rieksti,
-dazi pilieni ella cesanai (2 g),
-sals,pipari pec garsas,
-naza gals riveta muskatrieksta

Pagatavosana:

Katlina neliela udens daudzuma uzvara noskalotus un sagrieztus spinatus,lidz tie saplok.Pavara vel kadas 10 minutes. Nomizo un smalki sagriez kiploka daivu 2 g ellas (izmantoju izpusamo).Tad pieliek ciedru riketus,timiana lapinas,sali,piparus un muskatriekstu. Notira sardines,nogriez galvu,uztaisa iegriezumu un iznem galveno asaku kopa ar parejam. Tad nem sarines un liek ieksa ieguto masu,pec ka aizrulle un liek cepamtrauka.Cepj sakarseta cepeskrasni aptuveni 25 minutes.

Gards bez sava gala!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru