otrdiena, 2013. gada 1. janvāris

Bezé cepumi


Vairákkártéji méginájumi pagatavot gardos bezé cepumus light variantá beidzás neveiksmígi- krásní smuki uzputotá masa saplok un rezultátá sanák tikai pleckinas pankúcinas. Diemzél receptés kur cukuram ká masai ir izskirosá nozíme, cukuru neaizstás nedz stévija, nedz natreen u. taml. figúrai it ká draudzígi saldinátáji.

Soreiz, kad palikusi no Ziemassvétku tortes pári veseli 8 olu baltumi, vairs neeksperementéju un cepju klasiskos bezé cepumus.
Atzísos, ka  bezé cepumus pirmo un pédéjo reizi cepu pusaudza gados. Receptes proporcijas ísti vairs neatceros un raudzíjos internetá. Jásaka, ka internetá atrodami dazádi  bezé varianti- káds cepj ar pudercukuru, kads atkal neliek klát cieti, viens cepj 100 grádos, cits 120 grádos u.t.t.
Man tapa kaut kas pa vidu- vienkársi nebija vairs májás pédercukura, tapéc otru cukura dalu aizstáju ar parasto cukuru. Un liku klát kukurúzas cieti.

Rezultáts- satriecoss!! Loti patika tas, ka cepumi sanák kraukskígi, un iekspusé pufígi kremígi.

Nému:

- 8 olas baltumi,
- skipsna sáls,
- 300 g púdercukurs,
- 140 g cukurs,
- 2 téjkarotes vanilas cukurs,
- 8 téjkarotes kukurúzas ciete,
- citrona sula

Pagatavosana:

Olas baltumus sakul stingrás jo stingrás putás, pievienojot skipsnu sáls. Putojot olu baltumus liek klát púdercukuru un cukuru. Beigás pievieno vanilas cukuru un kukurúzas cieti, ká arí izspioesta citrona sulu.
Krásni uzkarsé uz 100 grádiem .
Liek konditorejas maisiná uzgali, bezé masu un spiez cepumus.
Man sanáca loti daudz bezé masas, taisíju lielus bezé cepumus, kuri savietojás un 2 cepamplátém. 
Cepumi cepás jebsu kaltéjás aptuveni stundu un 20 minútes.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru