sestdiena, 2013. gada 19. janvāris

Sautéti artisoki ar piparmétru


Artiskoki ir patiesám izcili garsígi un ne velti ierindoti delikatesu sarakstá.
Ja vien zina ká, tad tie nemaz nav grúti pagatavojami. Turklát artiskokus var gan sautét, gan várít, tvaicét, cept cepeskrásní follijá, cepammaisos, cept tápat- tas viss péc izvéles un ká labák patík.
Gatavojot artisokus jánem vérá, ka édama ir tikai 1/5 dala no pumpura.
Músu gimené artisoki ir vieni no visiecienítákajiem dárzeniem- tos éd arí tie, kas ne ípasi draudzéjas ar dárzeniem.
Ir dazádas artisoku skirnes, tie var bút gan gaisi, gan tumsi zalá krásá, gan ar lillá piesitienu. To pumpuri var bút lieláli, mazáki, apalveida, oválveida..

Sí recepte soli pa solim skatáma seit: soli pa solim

Vajadzígs:


- 6 palieli artisoki,
- sausais baltvíns (izmantoju speciálu vínu tiesi virtuves vajadzíbám),
- nedaudz olivella,
- 2 kiploka daivas,
- sáls, 
- citrons,
- pipari,
- páris piparmétru zarini

Pagatavosana:

Notíra artisokus un sagriez 4 dalás.
Panná olivella apcepj sagrieztas kiploka daivas, tad pievieno artisokus un maisot apcepj. Tad pievieno sauso baltvinu, uzliek vaku un saute aptuveni 30 minutes.  Kadá 15. minúté pievieno piparmetru zarinus, ja nepieciesams ari baltvinu, uzliek váku un sauté tálák lídz gatavs.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru