piektdiena, 2013. gada 18. janvāris

Makaroni ar virzinkápostu un lazdu riekstiem


Sí ir pavisam neparasta recepte( katrá ziná dazi itálu kohi par tádu brínás- káposti makaronos un kréjums???), kuru uzgáju kádá pavárgrámatá ar nosaukumu "Itálu virtuve" .
Spánijá  kréjums  nav nopérkams (vispár ir jau, bet tad jámérco cels  uz anglu vai krievu supermárketiem). Es izlídzéjos ar citu lídzígu produktu.
Loti gribéjás gribéjás noprovét, ká tad nu garso virzinkáposti ar kopá makaroniem. 
Man, ká lielam dárzenu cienítájam, sis salikums skita pat loti baudáms un ipasi patika lazdu riekstu klátbútne sajá recepté.

4 porcijám vajadzígs:

- 2 salotes sípoli,
- 2 kiploka daivas,
- 2 édamkarotes sviesta,
- 500 ml dárzenu buljons,
- sáls,
- pipari,
- 2 t.k. oregano,
- 200  skába kréjuma (spániski: nata agria),
- 50 g sasmalcináti lazdu rieksti

Pagatavosana:

Novára makaronus lidz al dente un nokas.
Nomizo un sagriez saloti, kiploka daivas. Pacepj sviestá.
Sagriez virzinkápostu un pievieno panná pie salotes un kiplokiem.
Tad lej klát dárzenu buljonu, pievieno oregano un péc garsas sáli, piparus. Nosedz ar váku un uz nelielas uguns sauté aptuveni 15 minútes.
Pasás beigás pievieno kréjumu, samaisa un mérce gatava.
Liek panná novárítos makaronus, iemaisa mércé, saliek pa skívjiem un pasniedz ar lazdu riekstiem un parmezána sieru.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru