Un sodien atkal galdá celu mídijas-soreiz ar zalo mércíti.
Ja vien pie rokas ir mídijas (un te der gan no vakardienas pári palikusás, gan sodienas svaigi pirktás- (visideálákais variants) , gan saldétas, gan savá sulá konservétas), nav neká vienkársáka ká uzburt Vidujúras garsu nepilnás 10 minútés.
Runájot par zalás mércítes proporcijám, kaut kur jau minéju, ka parasti uz 1 édamkaroti olívellas nem 2 édamkarotes skábuma (etika, citrona sulas). Protams, var jau arí savádák un visvisádi miksét.
Kas attiecas uz pétersíliem, tad man patík, ka to imércé ir riktígi daudz, kaut tos var arí pievienot pavisam mazliet.
No labas olívellas nav jábaidás (ja vien netiek ieturéta slaidá línija), tá neko sliktu kermenim nenodara, tapéc mércíti var drosi gatavot arí vairák- kad visas mídijas noéstas, tá ir táda bauda ar bageti iebraukt mércíté un izlaizít skívi :))
Un tá, vajadzígs:
- mídijas,
- sauja pétersílu,
- kiploka daiva,
- augstákás kvalitáts olívella extra virgen,
- citrona sula
Pagatavosana:
Mídijas iztíra un novára vai notvaicé.
Pa to laiku gatavo mérci- sagriez pétersílus, pievieno olivellu, citrona sulu, izspiez caur kiplokspiedi kiploku un sablenderé.
Gatavám mídijám nonem vákus un sajauc ar iegúto mérci.
Gatavs!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru