Sautéjums, kas sasilda, sniedz sáta sajútu un labi garso. Parasti par to sajúsmá ir víriesu kártas párstávji.
Sautéjums (latviesu izpratné to var saukt arí par biezu zupu) ká jau sautéjums- gatavots péc "visiem likumiem"- tajá ir gan speka gabalins, gan nedaudz no vistas, lielopa un cúkas galas. Sáds galas "maisíjums" jau sapakotá veidá pie mums nopérkams kádá no lielákajiem( un atlausos sacít labákajiem) Spánijas lielveikalu tíkliem. Nekádas liekas prátosanas par to, kádu galas gabalu likt zupá vai sautéjumá, viss jau izdaríts tavá vietá. Atliek tikai izlasít un nopirkt.
Sautéjumu papildináju ar saldétám séném, kas uzreizi sautéjumam piedod superígu garsu (tiem kam garso sénes sapratís par ko es runáju). Starp citu, saldétas sénes ir vienígás, kuras te var atrast ar garsu.
Sautéjums édams tápat un labi garso kopá ar kartupeliem, rísiem..
Vajadzígs:
- sautéjuma (zupas) galas izlase( maná gadíjumá gabals no speka, nedaudz no liellopa, vistas un cúkas),
- kartupeli,
- sípoli,
- tomátu pasta vai tomáti,
- páris burkáni,
- sénes (man saldétu sénu mix),
- sáls,
- pipari,
- lauru lapa,
- zalumi
Pagatavosana:
Liek váríties galu. Kad uzvárás, pirmo údeni nolej un vára atkal. Kad uzvárás, nosmel putas un turpina várít. Pievieno lauru lapas, iemet nomizotu veselu sípolu. Kad gala izváríjusies, to iznem un liek buljoná lielos gabalos sagrieztus kartupelus, burkánus, tomátus (vai karoti tomátu pastas), sípolus un sénes.
Vára uz nelielas uguns kamér viss míksts un gatavs.
Beigás pievieno galu (to var sagriezt ari smalkák), zalumus, sáli, piparus péc garsas un gatavs!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru