piektdiena, 2013. gada 25. janvāris

Cepti artisoki



Artisoki loti labi garso arí tad, ja tos frité ellá.
Ja ir liels artisoks, tad parasti sagriezu pumpuru 4 dalás un fritéju tikai tá édamo dalu (visas zvínveidígás , t.i., neédamás artisoka dalas nost, lai pécák édot nav képásanás). Ja cepu mazos artisokus,  tad tos sagriezu uz pusém un viss.
Sádi pagatavoti artisoki ne tikai labi garso, bet arí lieliski papildina skívi ká skaists dekors.
Te bildé vidéja izméra artisoki, kuriem péc bútíbas áréjás cietás lapas ir nemamas nost.

Vajadzígs:

- ella,
- artisoki

Pagatavosana:

Uzkarsé ellu un cepj tajá artisoka édamo dalu. Kad gatavs (atkaríbá péc izméra, artisoki fritéjami  2-5 minútes), artisokus liek uz papíra virtuves dviela, lai notek lielá ella. Pasniedz karstus, apkaisot ar sáli.



Artisoks( spániski alcachofa) ir ne tikai karalisks dárzenis un izsmalcináta delikatese. Tas ir arí neatnemams vietájás arhitektúras elements. Tepat uz ielas, kurá dzívoju, artisoki visá savá krásnumá sargá kaiminu máju...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru