pirmdiena, 2014. gada 17. februāris

Grilléta zobenzivs (Emperador a la plancha)




Vírs párnesis májás tikko nozvejotu svaigu zobenzivi. Tas ir  zobenszivs mazulis, kas sver 9 kg. Priecíga par atnesto lomu (júras produkti man patík daudz vairák par galu), keros pie zivs sadalísanas un griezu zivi steika gabalos, tinu plévé un salieku saldétavá.
Es izvélos zobenszivi grillét un pasniedzu to ar super gardu mércíti.
Zobenzivs ir veselíga un vidéji trekna zivs (100 g satur 117 kcal), tacu jáatceras, ka zobenszivi, tápat ká tunci un haizivi, nevajadzétu uzturá lietot grútniecém un maziem bérniem, jo so lielo zivju audos uzkrájas dzívsudrabs.Un,ja sí dzívsudraba deva pasai grútniecei  nav kaitíga, tad  auglim un maziem bérniem sí deva var bút pat loti toksiska un izsaukt  neatgriezeniskus smadzenu bojájumus, ká arí var boját nieres, sirdi un asinsvadu sistému.


Vajadzígs:

- zobenszivs steiks,
- sauja sakapátu pétersílu,
- páris kiploka daivas,
- virgen extra olívella,
- citronu sula,
- sáls,
- pipari

Pagatavosana:

Zobenszivi griez aptuveni 1,5- 2 cm resnos gabalos un ierívé ar sáli,pipariem. Uzkarsé grilpannu un kad tá riktígi karsta, liek ieksá zobenszivs steika gabalus. Jáskatás, lai neapdeg un zivs izcepjas arí no ieksas, tádél nedaudz samazina uguni. Grillé no abám pusém lídz zivs gatava.

Mércei:

Sajauc olívellu ar citrona sulu, sakapátiem kiplokiem, sáls,pipari péc garsas. Ar so mérci párlej zivi un pasniedz karstu.

Zobenszivs mazulis, kas sver 9 kg :))

2 komentāri:

  1. Kā man garšo zobenzivs!! Grilētie steiki ir vienkārši pasakaini. Tā sailgojos pēc okeāna....

    AtbildētDzēst
  2. Tas tiesa, zobenszivju steiki svaki vai kádu atstáj vienaldzígu ! :)

    AtbildētDzēst