sestdiena, 2014. gada 15. februāris

Pildítas dateles Vidusjúras gaumé



 Garsu salikums salds un sáls sniedz vienu no vislielákajiem baudíjumiem músu garsas sajútai. Sodien gatavoju tapu (prieksédienu)- nu ístu delikatesi ,  kuru drosi var galdá celt gan viesiem, gan arí ikdiená palutinát gimeni.

4 porcijám vajadzígs:

- 6- 12 dateles,
- 3-6 skéles loti smalki sagriezta cepta bekona,
- 6-12 mandeles (svaigas vai apgrauzdétas),
- 45 g olívellas

Pagatavosana:

Vislabák izmantot svaigas dateles, bet ja nav, tad var nemt arí no pakas závétás. Ja izmanto svaigas, tad uzmanígi uztaisa nelielu iegriezumu un iznem dateles kaulinu un tá vietá ieliek mandelu riekstu. Lai arí parasti nem standarta lieluma dateli, jáskatás tomér, cik liela ir datele, jo lielajás saies 2 un pat vairák mandeles.
Péc tam nem bekona skéli un ietin tajá dateli, nofikséjot ar tapu kocinu vai zobu bakstámo.
Nelielá panná lej ellu un kad tá uzkarséta, liek ieksá sagatavotás dateles un cepj no abám pusém lídz bekons ir zeltains. Tad izliek uz virtuves papíra dviela, lai notek "liekie" tauki, péc ká saliek uz skívja un uzreizi pasniedz.
Vislabák cept nelielás porcijás un tad arí uzreizi pasniegt, lai nebútu tá, ka dala jau atdzisusi. Pársvará éd kartu,kaut daziem labák garso kad atdziest lídz istabas temperatúrai.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru