Dateles ir dabas dots saldums, kas bagáts ar dzelzi ( 100g- 1,90 mg), proteínu (1,88 g), kalciju (63 mg), skiedrvielám(8,70g), jodu (1,90 mg) un vél visvisádiem labumiem.
Lai arí dateles ir diezgan barojosas (100 g satur 289,45 kcal un 65,10 g cukura) , svétku reizés no tám sanák gardum gardás uzkodas ( gan sálás, gan saldás).
Seit viena átrá saldá uzkoda, nu baigá namma.
Vajadzígs:
- dateles,
- mandelu rieksti,
- skidrá karamele,
- púdercukurs,
- piparmétra,
- apelsínu ziedu údens (AZAHAR)
Pagatavosana:
Var izmantot gan svaigas, gan závétas dateles. Ja izmanto svaigas, tad, iespéjams, papildus vél bús vajadzígs cukurs vai cits saldinátájs ( ja gribas tiesám saldu desertu), jo svaigas dateles nebús tik saldas ká závétas.
Es izmantoju závétas, un cukuru klát nelieku.
Tátad, mandelu riekstus (te labák derés mandelu rieksti bez mizas) liek piestá un sasmalcina. Pieliek klát nedaudz apelsínu ziedu údeni, samaisa.
Datelém taisa iegriezumu (garumá, no augsas uz leju), iznem kaulinu un ar pirkstiem liek ieksá samícíto mandelu masu.
Kárto skíví, apslakstot ar karameli un párkaisot ar púdercukuru.
Loti labi garso kopá ar piparmétras lapinu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru