pirmdiena, 2013. gada 30. septembris

Astonkájis ar sípoliem


Par júras velsu veselígumu saubu nav. Soreiz astonkájis "pa spánisko", ar sípoliem. Manéjie gan noprasa, vai tá zupa, vai sautéjums, jo latviesu izpratné tas nav ne viens, ne otrs. Bet spáni tá taisa, un te jásaka, ka tas varétu bút kaut kas starp zupu un sautéjumu.

4-6 personám:

- 1 kg nelielu astonkáju (man bija 5 gabali),
- 1.300 g sípolu,
- nedaudz olívella,
- sáls,
- pipari

Pagatavosana:

Iztíra astonkájus- no galvas iznem tintes maisu ( ja grib melnu sautéjumu, maisu atstáj), iznem aci un muti, kas atrodas starp kájám (ja netraucé, tos var arí atstát). 
Rupji sagriez sípolu. 
Kastrolí vai dzilá panná lej nedaudz ellas, un liek astonkájus. Kad astonkáji klúst sárti un to kájas smuki saskrulléjas, liek sípolus un sauté zem váka 10 minútes kamér sípoli saplok. Pievieno údeni- tik,lai apnem astonkájis, sáli, piparus un sauté zem váka aptuveni 45 minútes (atkarígs péc astonkája izméra), kamér astonkáji míksti.
Kad gatavs, nogarso, un ja nepieciesams, pievieno vél sáli.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru