Katalánu krems ir kaut kas lídzígs francu brulé kremam- tikpat kárdinoss un garsígs. Maniem Latvijas cieminiem loti garso. Citádi sakot, sís ir olu krems spánu gaumé.
Katalánu krems ir viegli pagatavojams un tas ir ekonomisks.
Ja nem iz véstures, tad crema catalana, ká jau izriet no pasa nosaukuma, nák no Katalunijas apgabala Spánijá un sis nudien ir viens no iecienítákajiem desertiem Spánijá. Pati recepte jau datéta 16. gs. un savulaik gardu muti so saldo édis Barseloná arí Casanova.
Spánjá crema catalana galdá tika celts svétku reizés, pieméram Katalúnijá crema catalana ir iecieníts ká Téva dienas deserts (Spánijá Tévu diena gan nesakrít ar tévu dienu Latvijá). Bet laikam ejot katalánu krems kluvis par katra gardéza kaprízi.
Bez tam, so saldo var pagatavot arí loti liesi, tad tikai jánem piens ar pazeminátu tauku saturu un cukura vietá jáliek cits saldinátájs.
Bez tam, so saldo var pagatavot arí loti liesi, tad tikai jánem piens ar pazeminátu tauku saturu un cukura vietá jáliek cits saldinátájs.
Tradicionáli Spánijá sis deserts tiek pasniegts mála traucinos- tas tádél, lai viegák bútu sakaramilizét cukuru. Tacu karamilizésana ir katra gaumes jautájums un es karamilizéta cukura vietá izvéléjos kanéli.
6 porcijám vajadzígs:
- 1 litrs piena ,
- 4 olu dzeltenumi ,
- 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes ,
- kanēlis ,
- citrona miziņa,
- cukurus 200 g (vai cits saldinátájs)
Pagatavosana:
Kastrolí liek várities pusi piena ar kanela standzinu un citrona mizu. Pa to laiku nem olu dzeltenumus, pievieno cukuru un visu kartigi samaisa. Pievieno atlikuso piena dalu un kukuruzas cieti. Tad lej klat uzkarsetajam pienam. Kad sarecejis, nonem no uguns un salej pa trauciniem. Liek ledusskapi atdzeseties un pasniedz aukstus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru