sestdiena, 2013. gada 27. aprīlis

Zemenu ieváríjums ar Jerez


Pat neatceros kad váríju pédéjo ieváríjumu, bet nu noteikti tas bija Latvijá pie mammas, kur múzígi notika rosísanás virtuvé lídz vélai naktij gatavojot krájumus ziemai.
Godígi sakot nekádas vajadzíbas várít ieváríjumu vairs nav- ne man táda dárza ar razu, kas péc iespéjas átrák jánofrakté, lai nesabojájas, nedz jágatavojas ziemai. Un tomér uznáca luste uzvárít ieváríjumu :) Nekádas sterilizácijas nenotika, sis táds uzreizi édamais ieváríjums.

Ká garso zemenu ieváríjums ar balzametiki? Loti labi! Pirmkárt, zemenes labi sapas (arí svaigas) ar balzametiki un Spánijá garsu pastiprinásanai balzametika klátbútne ieváríjumos nav nekas neparasts.
 Balzametika uzdevums ir piedot ieváríjumam tumsu nokrásu un dot piesátinátu garsu, tá teikt sí zemenu ieváríjuma ípaso odzinu. 
Ieváríjumam pievienoju tá pavairák údens, ká rezultátá bez ieváríjuma ieguvu arí loti gardu zemenu sírupu, kas ideáli iet kopá ar visvisádiem desertiem.

Vajadzígs:

- 300 g zemenes,
- 1 t.k. balzametikis "Modena" vai "Jerez",
- cukurs (ap 250 g vai jebkurs saldinátájs péc izvéles- stévija, natreens..)


Pagatavosana:

Ja izmanto cukuru, notírítas zemenes apber ar cukuru un liek katliná váríties. Ja izmanto citu saldinátáju, tad to pievieno beigás. Kad zemenes ir katliná, pielej glázi údens. Kad uzmet burbuli, vára vél 15- 20 minútes. Pasás beigás liek balzametiki Modena vai Jerez (abi ir tumsas krásas ar izteiktu garsu), visu samaisa un pilda burcinás.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru