piektdiena, 2013. gada 26. aprīlis

Sviesta pupinas Vidusjúras gaumé


Arkártígi vienkársi pagatavojams édiens no sviesta pupinám, kas tik loti iecieníts músu gimené un ko més édam ká salátus. 
Garso tiesám fantastiski, nu vismaz mums garso loti.
Ja salátus vajag uz "átro", lieliski der arí blansétás pupinas. Tádá gadíjumá pupinas ar visu skidrumu pirms mérces pievienosanas uzvára lídz pirmajam burbulim, lai tás ir siltas un labák garso.

Vajadzígs:

- sviesta pupinas (der arí blansétas no bunzas),
- sáls,
- olívella virgen extra,
- citronu sula vai vínogu vína etikis

Pagatavosana:

Tvaicé vai novára pupinas (es parasti tvaicéju). 
Sajauc ellu ar citrona sulu (proporcijá 1: 2, bet vispár tá ir gaumes lieta :)), sáli liek péc garsas.
Pievieno pupinám so gardo mércíti, samaisa un saláti gatavi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru