pirmdiena, 2013. gada 15. aprīlis

Sampinjonu pastéte ar mandelém un Oporto


Aromátiska sampinjonu pastéte ar riekstiem un lielisku Oporto aromáta buketi- njam, njam, patiesám. Ideáls aperitívs, der brokastís un  uzkodu reizés. Es to sméréju arí uz pasgatavotajiem cipsiem..nu variantu daudz...
Vajadzígs:

- 350 g sampinjonu,
- 1 sípols (manéjais svéra 80 g),
- 3 kiploka daivas,
- 60 ml Oporto,
- 25 g maltas mandeles (var arí vairák vai mazák)
- timiána zarins,
- páris koriandra lapinas ( ja nepatík koriandrs, var nemt pétersíli)
- melnie pipari,
- sáls,
- olívella 

Pagatavosana:

Notíra un nomazgá sampinjonus, sagriez skeles.  Nomizo un sagriez ari sipolu, kiploka daivas un koriandru.
Panna neliela ellas daudzuma apcepj sipolu un tad pievieno sampinjonus, sáli, piparus péc garsas. Pievieno arí timiánu un lauj cepties lídz údens, kas izdalás no séném, iztvaikojis.
Tad liek klát kiploku un koriandru- mazliet pacepina un tad apslaksta ar Oporto.
Samazina cepsanás jaudu un cep tik ilgi, lídz víns izgaro.
Atseviská panná uzgrauzdé samaltas mandeles (bez taukvielám) un pievieno sampinjoniem.
Liek virtuves kombainá un visu sablenderé.
Uzglabá ledusskapí un pasniedz aukstu.

Mandelu riekstu vietá var izmantot arí rívmaizi- sanák arí loti garsígi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru