sestdiena, 2013. gada 19. oktobris

Ceptas sardínes


Lai arí treknas, tacu veselígas. Veikalá nopérkamas gan mazas, gan lielas. Atzísos, ka rengu garsu vairs ísti neatceros (tik sen nav éstas)  un manéjie saka, ka sardínu garsa, atskiríbá no citiem Vidusjúras moskiem, atgádina renges. Tikai atskiríbá no rengém, sardínu asakas ir loti maigas un neliela izméra sardínes drosi var ést ar visám asakám.
Sádi sardínes lielákoties gatavo mana víra gimene. Já, tik vienkársi un garsígi.

Vajadzígs:

- renges,
- milti,
- sáls,
- piapri,
- ella,
- citrona sula ( ja prasás)

Pagatavosana:

Parasti izvélos jau iztírítas sardínes un tás, kuras ir lielas izméros.
Tá gan gaumes lieta, bet ja nepieciesams, tad sardínes iepiparo un apsála,. Tad viegli  apvilá miltos.
Cepj dzilá panná sakarsétá ellá no abám pusém lídz paliek zeltainas un míkstas.
Tad liek uz virtuves papíra dviela, lai notek lieká ella ( starp citu, "Koipesol"  ella uzsúc par 20 % mazák ellas ká parastá ella).
Pasniedz tikko ceptas, karstas. Bet gardas arí tad, kad atdzisusas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru