sestdiena, 2011. gada 8. oktobris

Aromatiskais kirbja karijs indiesu gaumé





Vispár apbrínojami- dzívoju salídzinosi nelielá ciematiná, tacu mums ir tik daudz un dzádu restoránu. Forsi, jo iespéjams nobaudít visdazádáko tautu virtuves.

Tiesi blakus bérnu spéllaukumam, uz kuru médzu vest savu mazo, atrodas viens no músu ciemata indiesu restorániem. Ak, kádas burvígas smarzas izpaltás pa visu laukumu..

Nezinu, no kurienes "izraku" salikumu kirbis+ fenhelis, bet ticiet man, sie divi kopá iet fantastiski labi.  Man gan sí ir táda liesá receptíte, péc bútíbas kokspienu vajag liet teju 5 x vairák un tad var gandríz iztikt bez buljona vai údens.  Loti, loti labi garso sádi kariji gan no batátém, gan burkániem u.c. dárzeniem.

..un sis reibinosais aromáts (kas ne par mata tiesu neatpaliek no idiesu restorána aromátiem), un ingredientu bukete- nu teju méli édot aiz laimes nenorít ! :)

Tatad nepieciesams:

-kirbis 300 g,
- 200 g fenhelis,
-1 neliels sipols,
-Tikka masala  (ja liek pulveriti, tad tur ir noradits cik daudz jaliek 1 porcijai. Ja liek pastas veida,tad lieku 50-100 ml)
-kokosa piens (lieku light 100 ml),
-karija pastas koncentrats 1 t.k. un papildus vel karija pulveris
-indiesu garsvielu maisijums(kuru pasmarzojot jau sareibst galva:))
-nedaudz ella ( izmantoju izpusamo),
-buljons  vai údens

Gatavoju ta:

Panna apcepju sipolu. Kad sípols gandriz zeltains, pielieku klat kokospienu un lauju tam visam uzvarities. Tad nogriezu uz mazu liesmu un pievienoju Tikka masala, tad lieku klat karija pastu, kariju, universalas indiesu garsvielas.
Visu samaisu un lieku klat nomizotu un gabalinos sagrieztu klirbi un fenheli. Tad pieleju nedaudz uzkarsetu buljonu un visu uz nelielas uguns varu aptuveni 15 minutes, lídz darzeni miksti.

Milisi, kada garsa, kads aromats!!!  Klat pieed risus, pieméram ar citronu (arí noskatijos no indiesiem).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru