trešdiena, 2011. gada 5. oktobris

Midiju salati ar plaucetu rukolu, dillem un gurkiem


 Nav ko gari spriest,sodien taisu augsa midiju salatus! Aromatiski,krasaini-priece gan acis,gan garsas karpinas!Es sos salatus vel  medzu devet par salatiem "Svaigums". Garsas viena otru tikai papildina. Nu tiesam gards bez sava gala!

2 personam nepieciesams:
-1 kg midijas,
-200 g rukolas,
-1 gurkis,
-sauja mazie chery tomatini,
-buntite dilles,
-sals (pec vajadzibas),
-citronu sula vai vinogu vina etikis,
-olivella "Virgen Extra"

Pagatavosana:
Ta ka izmantoju svaigas midijas,tad tas nomazgaju ,nonemu kerpjveidigas alges un liku  katlina varities.
Udeni nepievieno,jo midijas jau ir daudz udens. Varisanas process midijam ir varen atrs-viens,divi (aptuveni 3- 5 min.) un gatavs! Tad,ka midijas ir atverusas vel nedaudz tas pavara, energiski kratot katlu-lai tas, kuras apaksa saimainitos vietam ar tam,kuras augsa un visas atvertos daudz maz vienlaicigi. Tas,kuras negribas verties vala,vala nelauzam. Jo domajams,ka tas jau bijusas nedzivas pirms nonaksanas tiklos.
Ja izmanto saldetas,tad tirisanas process nav nepieciesams-katlina ieksa un gaidam,kad atversies!
Kads midijas izvarijusas,atdalam tas no vaciniem un liekam blodina. Piegriezam klat gurki,uz pusem sagrieztu tomatinus,paris rukolas lapinas.Sakapa dilles un iemasisa salatos. Parlej ar citrona sulu vai vinogu vina etiki un nedaudz olivellas.Es izmantoju izpusamo. Tad nemam pannu,uzkarsejam to  un taja bez taukvielam liekam virsu rukolu-lai mazliet saplok. Tas garsas niansei,jo rukola tad klust  mazliet iesaldena. Ja nepieciesams,pasalam.
Skivi karto plaucetu rokolu  virsu liek midijas ar salatiem.

Buen provecho!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru