sestdiena, 2011. gada 8. oktobris

Raita

Tipisks idniesu ediens,kuru,ka izradas,ari pasa Indija gatavo mazliet atskirigi (atkariba no regiona). Man raita asociejas vairak ar turku tsadziki,jo pamatsastava ir gurkis.Tomer raita pievienotas garsvielas piedod tadu ipasu pikantumu-nu katra zina tadu,kas nav mana ikdienas edienkarte.Kaut gan manejie saka,ka raita viniem asociejas ar spanu auksto gurku zupu.
4 personam nepieciesams:
-500 g gurki,
-500 ml liesa bezpiedevu jogurta (var likt ari kremigo,piem.grieku)
-2 nelieli tomati,sakapati
-2 t.k.laima vai citronu sulas,
-1/4  tejk.malti melnie pipari,
-1/2 tejk.maltas kimenes,
-naza gals malta ingvera,
-sals,
-sals (pec garsas),
-skipsna bruna cukura,
-skipsna muskatrieksta,
-sauja piparmetru,sakapatas
Pagatavosana:
Gurki sarive uz rupjas rives un nospiez lieko udeni,jo raitai jabur kremigai,nevis udenainai.Sablendere jogurtu,pievieno visas sastavdalas un samaisa.Ja grib pikantaku,pievieno cilli.
Ar raitu esmu eksperementejusi un klat likusi ar nedaudz svaiga koriandra. Citreiz klat lieku ari sakapatu sarkano sipolu (ari ta man loti garsoja). Citreiz pat rozines bez seklnam piesauju klat.  Ja kada no garsvielam negarso (manai meitai negarsoja koriandrs),var nelikt. Bet ta ir baigi lapps!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru