trešdiena, 2011. gada 5. oktobris

Karaliskie sipoli ar kirbju pildijumu siciliesu gaume


No savas viramates esmu iemacijusies,ka var pildit visu-tomatus,papriku,kirbi,sipolus...Esmu dazadi eksperementejusi,bet sadi pilditi sipoli garso vienkarsi  fantastiski...
Labak ir pildit baltos sipolus ,jo tie ir maigaki un saldaki pec garsas, ja tos salidzina ar saviem braliem dzelteno un sarkano sipolu. Sogad tie ipasi padevusies,smagakais svera 485 gramus!
4 personam nepieciesams:  
-4 lieli baltie sipoli
-500 g kirbja (mikstums),
-30 g siciliesu mostarda (cukuroti augli),
-30 g rugto mandelu cepumi,
-1 ola,
-15 g riveta parmezana siera,
-skipsna riveta muskatrieksta,
-dazas piles olivellas,
-baltvins (sausais),
-sals,pipari pec garsas
Pagatavosana:
Nomizo kirbi,sagriez kubicinos,liek cepamtrauka,uzliek vaku (ja nav,uzliek folliju) un cepj 180 grados aptuveni 40 minutes.Ieliek cepumus papira maisina un ar miklas rullejamo izrulle-ta,lai butu sikas,sikas drupacas.
Kad kirbis gatavs,iznem no cepamkrasns un ar daksu sastampa.Tad ieguto masu liek traucina un pievieno sadrupinatos cepumus,uzputotu olu, parmezana siera,muskatriekstu,sali un piparus.
Nomizo sipolus.Liek kastroli varities.Udenim pievieno mazliet sali.Vara aptuveni 15 minutes(sipoliem jabut pusmikstiem).Tad nokas un lauj atdzist.Tad nogriez katram sipolam cepuriti un izgrebj viduci(tas pats viegli iznak ara).Izgrebto sipolu masu sakapa.
Panna izsmidzina ellu (0,2 g) un apcepj siplu.Palielina uguns jaudu,pievieno mazliet sali, baltvinu un gaida,kamer baltvins  iztvaiko.Pievieno pie iegutas masas.
Nem siplu,liek taja pildijumu,uzliek" cepuriti" un cepj sakarseta cepskrasni 180 grados.

Bon appetit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru