svētdiena, 2011. gada 9. oktobris

Champiñones al ajillo (sampinjoni kiploku mercee)


Tradicionala spanu tapa (uzkoda).Bet lieliski garso ari ka pamatediena piedeva.Pagatavojama dazadi. Man soreiz tapa ta (klasiskais variants):

Nepieciesams:-300 g sampinjoni,
-5 g ella,
-sauja petersilu,
-sals,pipari pec garsas,
-4  kiploka daivas

Pagatavosana:
Sampinjonus iztira un nomazga.Griez skelites (ja ir nelieli sampinjoni,tos var negriezt).Nomizo kiploka daivu,sagriez to.Sakapa petersilus un kopa ar kiploku liek piesta.Kartigi sastampa.Panna 5 g ellas cepj sampinjonus uz salidzinosi lielas uguns.Kad no sampinjoniem iztvaikojis udens,liek klat ieguto kiploku-petersilu masu.Samazina cepsanas jaudu un vel paris minutes pasaute.Edams gan silts,gan auksts.

Buen provecho!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru