pirmdiena, 2012. gada 23. jūlijs

Espagueti negro con mariscos


Sis ir atkal kaut kas varen feins un garsígs, kas uztrin garsas kárpinas. Tiem, kam garso júras veltes, bús sajúsmá.

4 personám nepieciesams:

- 400 g spageti (vélams melná krásá),
- 250 g izlobítas mídijas,
- 250 g attítítas garneles,
- 400 g purava (káta baltá dala),

- glázíte konjaka ( derés arí cits spécígais alkohols ká degvíns, rums..)
- 1- 2 cilli pipari (atkaríbá cik pikantu vélas),
- sáls,
- baltie pipari,
- zalumi (smalki sakapáti pétersíli vai dilles)
-ella cepsanai,
- rívéts parmezána siers


Panná apcepj nelielos gredzentinos sagrieztu puravu. Sálsúdení novára makaronus lídz al dente un nokás. Puraviem pievieno síki sagrieztu cilli. Ja vélas riktígi asu, séklinas atstáj. Tad pievieno júras veltes, visu apmaisa un pielej konjaku. Cepj lídz skidrums izgarojis un aromáts ievilcies. Pievieno spageti,nedaudz nolieto makaronu údeni un beigás papildus aromatizé ar balto piparu skipsnu. Nonem no uguns un párkaisa ar zalumiem.
Pasniedz ar rívétu parmezánas sieru.

Bon appetit!

Pagatavosana:

2 komentāri:

  1. Nu šis patiesi ir viens dievīgs paēdiens:) Būs jāizmēģina ar puravu, jo līdz šim esmu taisījusi tikai ar saldajiem sīpoliem. Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nav par ko, vienmér laipni! Savukárt man bús jáizmégina ar saldajiem sípoliem un rumu.

      Dzēst