otrdiena, 2012. gada 3. jūlijs

Pasta ar pukkápostu sicíliesu gaumé (Pasta con cavolfiore alla siciliana)



Lúk, vel viena siciliesu recepte, kuru esmu parnemusi no savas vira mates.  Esmu gan ieviesusi nedaudz savas korekcijas- olívellu pievienoju minimáli un soreiz edienu papildinaju ar safranu.

4 personam nepieciesams:
-300-400 g makaroni (atkaríbá péc izsalkuma pakápes)
-1,5- 2 kg  ziedkaposta,
-90 g rozines,
-50 g ciedru rieksti,
-5 ansovu filejas (konservets olivella)
-1 liels sipols,
-3 kiploka daivas,
-buljons (koncentréts- zivju vai dárzenu)
-1 t.k.ellas,
-cili pipari (kalteti,saberzti),
-parmezans rívéts,
- rívmaize (péc izvéles),
- sáls péc garsas

Sálsúdení novára pukkápostu, kas sadalits rozetés
Verdosá sálsúdení liek váríties pastu- sad- tad apmaisot
Makaronus nokás, kad tie apváríti, bet vél cieti (kad lídz al dente palicis kádas 3-4 minútes)
Tiesi tápat ar pukkápostu- to nokás, kad tas vél lídz galam nav izváríjies
Panná nelielá ellas daudzumá apcepj sípolu, kiploku. Kad sípols palicis teju zeltains, pievieno sagrieztus ansovus, rozínes, ciedru riekstus un kártígu skipsnu cilli pulvera
Pievieno buljonu un safránu
Visu sad- tad apmaisot, nedaudz pasauté. Ja vélas, pievieno nedaudz arí nokásto makaronu údeni
Nokástos makaronus un ziedkápostu liek cepamtrauká un párlej ar mérci,un ar rívmaizi (ja vélas). Visu labi sajauc un párkaisa ar rívétu parmezánu
Makaronu- pukkápostu sacepums gatavs!
Pirms ésanas vélreiz párkaisa ar parmezánu un éd nost!

Bon appetit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru