svētdiena, 2012. gada 1. jūlijs

Pildíti baklazáni


Sí ir arí viena no receptém, kuru arí esmu aizguvusi no savas víra mátes. Vinai pildíti  dárzeni vienmér sanáca dievígi. Arí sis baklazánu laivinas- bezgala aromátiskas un garsu piesátinátas. Vispár apbrínoju itálu sievietes- vinas ká no ríta ieiet virtuvé, tá vakará no tás iznák, jo visu laiku kaut ko gatavo.. Protams, gan jau ne visas mérámas péc vienas mérauklas, tacu mums rados visas cakli siveré pa virtuvi. Arí es ))

Un te nu ir gardum gardá receptíte 4 édájiem:

- 4 lieli baklazáni,
- 3 tomáti,
- 120 g Mozarella búfala
- 80g svaiga maize (bez garozas)
- 2 kiplokudaivinas,
- 50 g melnás olíves bez kauliniem,
- 1 rozmarína zarins (izmantojusvaigu)
- 1 téjkarote oregano (izmantoju sausu- so garsvielu praktiski vienmér izmanto sausá veidá)
- 2- 3 majorána zarini (svaigi)
- 2 édamkarotes olívella virgen extra,
- páris bazilika lapinas (svaigas)
-sáls un pipari

Pagatavosana:

Péc bútíbas sajá recepté baklazánu pildíjumu masai ir jábút sausai un nekádá gadíjumá údenainai, tapéc lieko skidrumu (no tomátiem un mocarellas) ir jáiztecina. Mana víra máte sim nolúkam párgrieza tomátus uz pusém, iznéma séklas, tad tomátus sagrieza un lika caurdurí uz minútém 15, lai vél iztek liekais skidrums. Arí ar mocarellu tas pats daráms- tai nolej lieko údeni, sagriezun liek caudurí, lai notek liekais údens. Es gan esmu slinkáka un caurdurí neko netecinu un negaidu- panemu saujá un nospiezu.
 Tad síki  sagriez notírítu kiploka daivu un sadupina maizi.

Baklánus párgriez uz pusém, sadur míkstumu ar daksu un liek cepeskrásní 180 grádos uz 15- 20 minútém, kamér baklazáni míksti.

Kad baklazáni gatavi, tos iznem no krásns un ar karotítes palídzíbu izkasa izcepusos míkstumu. Ja nepieciesams, samíca ar daksu, lai masa bútu ká putrina. Pievieno sadrupináto maizi , tomátus, kiploku, olíves, mocarellu, oregano un sakapátu timiánu &rozmarínu & majoránu. Pievieno sáli,piparus, olívellu un visu labi samaisa. 

So maisíjumu liek atpakal baklazáná  un cepj 180 grádos aptuveni 10 minútes.
Kad gatavs, pievieno bazilika lapinas.

Pasniedz siltu, bet labi garso arí auksts.

Bon appetit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru