pirmdiena, 2012. gada 2. jūlijs

Apetlígá ansovu-kaperu mérce


Kaperi un ansovi ir neiztrúkstosa Vidusjúras virtuves sastávdala.  Ja tá padomá, ansovi ir tádi mazini, bet tik piesátináti ar garsu! Pietiek tikai pavisam nedaudz ansovu, un édiens iegúst brínumainu garsu, ko papildina mazie, veselígie arí garsu piesátinátie kaperi.

Runájot par kaperiem un ansoviem, gardézu pasaulé ir atzítas  tádas édienu kombinácijas, kuras sapas ká podins ar vácinu. Pieméram, bumbieris ar zilo sieru, spargeli ar olu u.t.t. Arí kaperi ar ansoviem loti "daudzéjas". Sajá recepté mércíti papildináju ar pétersíliem un rezultátá sanáca burvígas brokastis.

4 porcijám nepieciesams:

- 16 ansovu filejas gabalini,
- 2 téjkarotes kaperu,
- aptuveni 2-3 édamkarotes olívella extra virgen,
- saula pétersílu,
- maize

Pagatavosana:

Iznem konservétos ansovus no burkas un kártígi noskalo zem auksta tekosa údens. To pasu dara arí ar kaperiem. Skalosana ir nepieciesama, lai noskalotu lieko sáli. Tad nosusina papíra virtuves dvielí, párlej ar olívellu un párkaisa ar sasmalcinátiem pétersíliem. Visu samaisa un gatavs!

Bon appetit!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru