svētdiena, 2012. gada 29. jūlijs

Marinéti baklazáni ar sampinjoniem


Aromátisks un sátígs édiens, kas ideáli derés ká uzkoda (tapa) vai pie pamatédiena.

4 personám:

- 500 g mazi baklazáni,
- 500 g sampinjonu,
- nedaudz olívellas,
- 6 kiploka daivas,
- sáls,
- pipari,
- 2 édamkarotes sasmalcinátu pétersílu,
- 75 ml sausais baltvíns,
- citrons ( sula + miza),
- páris timiána zarini

Pagatavosana:

Baklazánu griez ripás, apslaksta ar olívellu un párber ar sakapátiem kiplokiem. Pievieno sáli, piparus péc garsas, visu sajauc un liek cepamtrauká. Cep 180 grádos 35 minútes lídz baklazáni gatavi.
Tad iznem no krásns, párkaisa ar sakapátiem pétersíliem  un vismaz 1 stundu lauj nostávéties.

Sampinjonus apcepj paná nelielá ellas daudzumá pievienojot vínu, citrona sulu, rívétu citrona mizinu un timiána zarinus. Kad sampinjoni gatavi, pievieno sáli, piparus péc garsas un nonem no uguns,  un atstáj vismaz uz 2 stundám vél ievilkties garsám.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru