piektdiena, 2012. gada 6. jūlijs

Astonkájis galíciesu gaumé (pulpo a la gallega)

Te nu vins ir- júrasvelte-skaistulis astonkájis. 
Astonkájis, tápat ká citas júrasveltes, ir bagáts dazádu minerálvielu un vitamínu avots. Astonkájis 100 g satur 89, 80 kcal. Astonkájim ir loti maiga gala.

Soreiz gatavoju astonkáji galíciesu gaumé. Sis kádreiz esot bijis svétcelnieku édiens, kas ar laiku no Galícijas izplatíjás pa visu Spániju.

Un tá, 4 personám nepieciesams:

- astonkájis (aptuveni 2 kg smags),
- 500 g kartupelu,
- 2 decilitri virgen extra olivella,
-2 tejkarotes malta paprika (saldá),
- 2 tejkarotes malta asá paprika,
- rupjá sáls
- lauru lapa,
- kreicnaglina,
- páris melnie pipari


Katlá uzkarsé údeni un liek kreicnaglinu, melnos piparus, nedaudz sáli un lauru lapu. Kad údens sák burbulot, pamazítinám liek ieksá astonkáji.

Biezi vien skiet, ka lielais astonkájis katliná neieies, tacu verdosá údení tá kájas smuki uzskrulléjas uz augsu un lídz ar to astonkája izméri samazinás. Tapéc astomkáji sákumá tikai iemérc- izcel, iemérc- izcel.
Kad astonkája kájas saskrulléjusás uz augsu, astonkáji liek údení. Pievieno nomizotus kartupelus un  2 kg astonkájim jáváras aptuveni 50 minútes. Pievieno kartupelus un kad tie místi, iznem. 

Seit astonkájis ir izváríjies. Atliek tikai to un kartupelus sagriezt gabalos.


Saliek sagrieztos kartupelus un astonkáji trauciná, párkaisa ar saldo un pikanto papriku, párlej ar olívellu un gatavs!

Buen provecho!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru