Vél viens vienkársi pagatavojams un gards olu édiens.
4 édájiem nepieciesams:
- 4 olas,
- melná trifele (es izmantoju 8 g trifeles, kas ir "savá sulá" konservéta)
- 20 g sviesta
- svaigi malti melnie pipari, sáls
Pagatavosana:
Novára olas un aptuveni tresajá várísanas minúté katlinu nonem no uguns. Olas atdzesé un saliek olu traucinos.
Olám nogriez oválo galu. Sim nolúkam ir nopérkamas speciálas skéres, ar kurám griezot olas caumala neieplaisás. Man tádas májás nav, tapéc griezu nost ar parastajám lielajám virtuves skérém.
Ar karotíti iznem olas míkstumu. Olám jábút loti místám. Panná uzkarsé sviestu un nepártraukti maisot, apcepj pusjélás olas, pievieno sáli, piparus. Kad olas apcepusás, tás iznem no pannas, ieliek blodiná un pievieno sarívétas vai smalki sakapátas trifeles. Samaisa un pilda atpakal olás.
Labu apetíti !
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru