svētdiena, 2012. gada 15. jūlijs

Ar spinátiem pildíti sampinjoni


Nesen gatavoju pildítus sampinjonus ar gorgonzolas sieru. Sodien nolému, ka "atskaidísu" sieru, pievienojot vél dazas sastádvalas, tai skaitá spinátus. Viennozímígi, sádi pagatavoti sampinjoni ir táda namma!
Nému pagatavotos sampinjonus un liku uz plánas pilngraudu riekstu bagetes skéles-  nu taaads gardums!
Vél gribu piebilst, ka tiem, kas uztur slaido líniju, svaigo kréjumu var  aizstát ar pienu un samazinát gorgonzolas daudzumu.

12 sampinjoniem nepieciesams:

- 450 g spináti,
- 12 lieli sampinjoni,
- 5 salotes sípoli,
- 250 g gorgonzolas siera,
- 150 g biezas konsistences saldais krájums,
- sáls,
-papari,
- rívéts muskatrieksts,
- 2 édamkarotes sakapátu pétersílu,
- pavisam nedaudz olívella

Pagatavosana:

Ja izmanto svaigus spinátus, tos liek katlá, pievienojot cutj cutj údeni- spináti átri saplok, tapéc daudz údens nav nepieciesams. Tad nokás spinátus un sagriez nelielos gabalos.
Notíva sampinjonus un iznem kátus no cepurítes. Kátus síki sagriez. Notíra salotes, sagriez un apcepj, pievienojot sagrieztos sampinjonus un péc káda laicina sagrieztos spinátus. Sáls, pipari, muskatrieksts péc garsas. Tad pievieno svaigo kréjumu vai pienu un mazliet pasuté. Beigás pievieno gorgonzolas sieru un sauté, lídz gorgonzola izkususi.
Sampinjonus var pirms tam nedaudz apgrillét krásní. Nem sampinjonus, sapilda ar iegúto masu un liek atpakal krásní 200 grádos un cepj 35 minútes.

Buen provecho!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru