Atceréjos par veselígajám burkánu koncám, kuras agrák diezgan biezi médzu taisít un uznáca véme atkal tás pagatavot.
Sís konfektes noteikti patiks visiem tiem, kam nav nekas pretí várítiem burkániem. Bez tam, gatavojot sís koncas, var pievienot kondenséto pienu, rívéta citrona vai apelsína mizinas, apelsínu vai citas sukádes /závétus auglus, dazádas garsvielas vai esences, lídz ar to burkánu konfektém var piedot dazádu garsu nianses.
Man soreiz burkánu rafaello tapa sádi:
Vajadzígs:
- burkáni,
- aplesínu ziedu údens,
- apelsínu mizinu sukádes,
- rozínes,
- páris pilieni "Azahar" (apelsínu ziedu údens),
- kokosa skaidinas
Pagatavosana:
Burkánus tvaicé vai novára. Var várít arí ar mizu. Udenim, atkaríbá péc vélmém, var pievienot kádu garsvielu (kanéla standzinu, páris kreicnaglinas,anísu u.c.).
Kad burkáni novárijusies, tiem nonem mizu (ja tie nav mizoti).
Liek blenderí kopá ar apelsínu mizinu sukádém, rozíném. Sablenderé lídz viendabígai masai un pievieno páris piles AZAHAR . Samaisa un pagarso. Ja nepieciesams, pievieno saldinátáju.
Iegúto masu liek uz kádu laicinu ledusskapí , párklájot ar pártikas plévi.
Nelielá trauciná ar augstám malám ber kokosa skaidinas . Nem burkánu masu un izveido nelielu bumbinu un liek trauká ar kokosa skaidinám. Trauku energiski kustina tá, lai bumbina aplíp ar kokosa skaidinám.
Tad uzmanígi iznem un liek papírítí.
Pec tam saveltás bumbinas vél ieliek uz kádu pusstundinu- stundu ledusskapí, lai labák sastingst un vél vairák savelkas garsas.
Burkánu rafaello jáéd tajá pasá diená, jo nákosajá diená tie vairs nav tik garsígi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru