trešdiena, 2013. gada 20. marts

Kafija ar ingveru


No ingvera var pagatavot ne tikai gardu téju, bet arí loti garsígu kafiju. 
Ingvera kafija sasildís, dos mozumu un energijas devu visai turpmákajai dienai.
Super labi arí garso, ja kafijai ar ingveru pievieno  putkréjumu. 

Vajadzígs:

- kafija,
- ingvera sakne,
- putkréjums,
- cukurs 

Pagatavosana:

Sarívé nomizotu ingvera sakni. Cik daudz vajadzígs ingvers, tas ir gaumes jautájums. Katrá ziná ingvers ir diezgan asa, dedzinosa un pikanta garsviela. Tapéc viss atkarígs péc vélmém.  Es parasti uz lielo krúzi lieku kaut kur 1 cm rívétas ingvera saknes.
Soreiz kafiju váríju parastá kastrolítí. Un tá, kastrolíti liek ieksá sarívéto ingveru un samalto kafiju. Arí kafijas daudzums liekams tik, cik stipru kafiju vélas. Tad lej údeni tik daudz, cik kafijas kruzítes paredzéts dzert un to visu uzvára.
Tiklídz kafija sák burbulot, tá uzreizi nem no uguns nost un salej kafiju caur sietinu pa krúzítém. Gatavs!
Pasniedz karstu, un ja vélas,kafiju  saldina un pievieno putkréjumu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru