sestdiena, 2013. gada 23. marts

Kirbja plácenísi


No kirbja sanák varen garsígi plácenísi, un sajá recepté galveno garsas niansi piedod salvija, lídz ar ko plácenísi sanák ípàsi aromátiski un nedaudz pikanti.

2 porcijám vajadzígs:

- 350 g kirbis,
- 2 é.k. auzu klijas,
- 2 é.k. pilngraudu milti,
- 1 ola,
- skipsna sáls,
-skipsna pipari,
-  páris salvijas lapas,
-nedaudz  ella cepsanai

Pagatavosana:

Sasmalcina salvijas lapas. Sarívé kirbi, kam pievieno miltus, klijas un olu. Liek klát sáli, svaigi maltus piparus un sasmalcináto salviju. Visu labi samaisa un veido plácenísus. Cepj nelielá ellas daudzumá uz nelielas uguns no abám pusém kamér plácenísi izcepusies.


Káds negantnieks gan apgrauzis manu salviju!  Un ká nu ne, tulkojot no latínu valodas salveo nozímé bút veselam. 
Salvija péc garsas pikantma pielidzinama rozmarinam un timianam, tai piemit svaigs, smarzigs, nomierinoss un "pratu attiross" dziedinoss aromáts. Salvija ideáli iet kopá ne tikai ar galas édieniem, bet arí ar dárzeniem, páksaugiem un atseviskiem desertiem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru