sestdiena, 2011. gada 8. oktobris

Kirbju kremzupa ar ingveru





Dziedu odu kirbítim- tam ir tik skaista un spilgta krása, tam ir tik feina garsa, tas ir tik veselígs, liess un gards.
 Un, ja kirbítim pievieno ingvera sakni, tad sanák atkal jauns garsu salikums. 
Nepieciesams:
(no si daudzuma sanaca 4 personam):

-1 videjs sipols,
-500 g kirbis,
-2 videji burkani,
-sals, pipari pec garsas,
-nedaudz riveta muskatrieksta,
-ingvers ( 2 cm saknes, bet var vairák vai mazák- cik asu vélas),
-mandelu skaidinas vai kirbju seklas ,vai citi rieksti
-nedaudz ellas vai sviests

Pagatavosana:

Apcepj ellá vai sviestá sagrieztu sipolu, pieliek kubinos sagrieztu nomizotu kirbi, ripinas sagrieztus burkanus.

Tad pievieno karstu udeni(vai buljonu), uzliek vaku un uz lenas uguns vara aptuveni 25 min., kamer darzeni klust miksti. Udeni lej tik, lai tas nosegtu dárzenus.

Pieliek garsvielas un kad gatavs, sablendere.
Lej kremzupu skivi, apkaisa ar panna uzgrauzdetam mandelu skaidinam vai citiem rieksveidígajiem.

Gards bez sava gala!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru