trešdiena, 2012. gada 28. novembris

Závétas galas cipsi ar olu


Ja patík kraukskigas struktúras  édieni, sis bús tiesi laiká.
Arí no vítinátas (závétas) galas var pagatavot bezgali gardus kraukskígus cipsus, kuri ideáli sapas ar míkstu vai pusmíksti várítu olu.
 Olu váríju bez caumalas un tá, lai tá bútu míksta. Tad tikai atliek cipsa vienu galu pamércét olas dzeltenumá un namma gatava. 

Nepieciesams:

-páris loksnes závéta(vítináta) skinka (soreiz nému spánu závéto galu cecina, kaut garsígi ir arí ar jamon serrano),
- sáls, pipari,
- ola

Cipsu pagatavosana:

Závétu galu jásagriez loti plánás loksnés. Ja loksnes ir platas, tás var sagriezt vairákás dalás.
Galu izkláj uz cepampapíra un cepj sakarsétá cepeskrásní 180 grádos aptuveni 12 minútes. 
Galas cipsiem jábút cietiem un krauksígiem.


Var dazádi pagatavot várítu olu bez caumalas, man soreiz tapa tá:

Nem caurspídígo pártikas plévi vai speciálo plévi, kas paredzéta produktu termiskai apstrádei, nedaudz ieziez ar olívellu un liek plévi tá, lai tás viducis atrastos mazá krúzíté, kurá iesit olu. 
Kad ola iesista, pievieno sáli, piparus (atkaríbá péc vélmém tos var likt arí beigás) panem un nosien pártikas plévi ar diegu.
Sanák táds ká maisins, kuru liek verdosá údení un vára 2 minútes.
Tad maisinu iznem no údens, atsien un ola gatava ésanai.

Galvená atskiríba maisiná várítai olai no údení várítas (bezcaumalu) olas ir tá, ka várot maisiná, ola iegúst skaisti krokotu formu augspusé, kur diegs tika pievilkts pie maisina.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru