otrdiena, 2012. gada 20. novembris

Citronu kúka



Ir daudz un dazádas receptes ká pagatavot citronu kúku. Tacu patreiz censos gatavot tá, lai kúkas, kuru ésaná piedalos arí es, sanáktu péc iespéjas liesákas un atbilstu visiem diétas nosacíjumiem un protams, lai tás bútu arí garsígas.
Lídz ar to praktiski visas manas pédéjo laiku ceptás kúkas un pagatavotie deserti  ir veselígi, liesi un viennozímígi- arí bauda garsu kárpinám.

Sí  citronu kúka ir loti aromátiska un super mitra (tas ir tas, kas man loti patík kúkás). Vienvárdsakot- gardums tiem, kas ir slaidás línijas rezímá.

Bez tam, sí citronu kúka ir bagáta proteíniem un tajá tikpat ká nav tauku (izvéléjos ingredientus ar 0 % tauku). Ar tádu drosi var mieloties uz nebédu bez sirdsapzinas pármetumiem. Turklát, pateicoties kúká esosajiem ingredientiem, kúka ir gana sátíga.


Nepieciesams:

Biskvítam:

- 3 édamkarotes auzu klijas,
- 2 olu baltumi,
- skipsna sáls,
- téjkarote kakao,
- 1/2 téjkarote malta kanéla,
- 3 édamkarotes piena pulvera,
- 3 édamkarotes piena,
- saldinátájs (péc izvéles)

Biskvíta pagatavosana:

Cepamtrauká (es nému silikona veidni) liek auzu klijas, kakao, piena pulveri, kanéli un skipsnu sáli. Visu turpat samaisa un pievieno olu baltumus. Samaisa vélreiz un ar karotes palídzíbu izlídzina pa veidni .
Liek sakarsétá cepeskrásní un cepj pirmás 2 minútes 200 grádos, péc tam aptuveni 8- 10 minútes 150 grádos.
Kad masa gatava, to atdzesé un sagriez vai salauz nelielos gabalinos. Var arí sablenderét.

So masu var uzglabát arí saldétavá lídz nákosás kúkas (cepumu, desertu..) pagatavosanas brídim. Tad atliek tikai to iznemt un kúkas báze jau gatava!

Kad biskvíta masa sablenderéta, to liek kúkas formá (soreiz izmantoju stikla trauku, bet tikpat labi varéja bút gan silikona, gan "parastá" (klasiská) kúkas forma. Nem saldinátáju (uz so daudzumu es soreiz izmantoju 1 éamkaroti izlejamo Natreen) un samaisa ar 3 édamkarotém piena.
Péc tam ar rokám vai karotes palídzíbu kártígi samaisa. Masai jábút tik mitrai, lai no tás varétu savelt bumbinas.
Péc tam nem glázi un ar tás káju rúpígi nolídzina masu. Ja gláze líp klát, to iemérc údení vai piená.


Masai:

- 400 g 0 % svaigais siers ceso batido vai "Linessa" biezpiens (tas nav grubulains un kremígs, nopérkams "Lidl" veikalos),
- 1- 2 pilieni citronu esence (var arí bez tás, tacu sí vél vairák pastiprina garsu),
- 1-2 citronu mizinas ( ja neizmanto citronu esenci, tad jáliek 2 citronu norívétás mizinas),
- saldinátájs péc izvéles  (man bija 1,5 ék. izlejamais "Natreen"),
- 2 olas

Pagatavosana:

Citroni, ja tie nav no pasu koka rauti vai bioveikalá pirkti, kártígi jánomazgá. Viens no variantiem  ir pievienot sodu mazgájamajam údenim.
 Kad citroni rúpígi nomazgáti un nosusináti, tiem norívé ádu. Rívé tikai dzelteno dalu, jo baltá dod rúgtumu.
 Nem svaigo sieru, olas, saldinátáju, citronu mizinas, citronu esenci un visu kártígi samaisa.

Lej uz biskvíta masas un cepj 180 grádos aptuveni 35- 40 minútes.

Kad kúka izcepusies, to atdzesé un iznem no cepamtrauka (es liku ledusskapí uz 3 stundám, un vélreiz párliecinájos, ka arí stikla cepamtrauks, tápat ká silikona, nav jásméré ar taukvielám- nekas nepiedeg un kúka pati izlec árá).
Dekoré ar piparmétru  lapinám un sagrieztám citrona skélítém





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru