otrdiena, 2012. gada 6. novembris

Kliju maizíte ar kúpináta lasa gabaliniem


Klijas- tas ir loti veselígi. Klijās ir daudz vairāk šķiedrvielu nekā dārzeņos, tāpēc uztura zinātnieki un mediķi iesaka ikdienas uzturā lietot gan kliju maizi, gan apzināti izvéléties produktus, kas satur kliju piedevas. Klijas satur lielu daudzumu gan šķīstošo, gan nešķīstošo šķiedrvielu, kam ir liela pozitīva ietekme uz cilvēka organismu. 
Soreiz kliju maizíte ar lasi.

1 kártígai rikai nepieciesams:

- 2 édamkarotes auzu klijas,
- 1 édamkarote kviesu klijas,
- 1 téjkarote kukurúzas ciete,
- 1 téjkarote cepampulveris,
- 1 vai 2 olu baltumi,
- 2-4 édamkarotes kremígs svaigais siers ( lieku spánu 0 % ceso batido, kas ir  loti lídzígs kréjumam, domáju, ka derés arí pabiezákas konsistences jogurts)
- skipsna sáls,
- mílákás garsvielas

Virsai:

- 30 g kúpináts lasis (to var likt vairák vai mazák),
- puse neliela sípola

Pagatavosana:

Blodiná sajauc  ingredientus un samaisa.
Nem silikona cepampannu un izlej tajá míklu. Míkla sanák skidra, bet satraukumam nav pamata- rezultátá viss smuki izcepjas.  
Pa virsu liek nelielos gabalinos sagrieztu lasi un sípolus.

Cep 180 grádos aptuveni 20 minútes.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru