sestdiena, 2013. gada 19. oktobris

Asie astonkája saláti



Skaistuli astonkáji- lieli, mazi, vidéja izméra gozéjas veikalá svaigo zivju stendá.  Soreiz gatavoju astonkáji ar zalumiem- pétersíliem, olívém un asuminam klát lieku kiploku.

Vajadzígs:

- astonkájis,
- olíves,
- pétersíli,
- kiploka daiva,
- sáls,
- pipari,
- olívella virgen extra,
- citrons un citrona sula,
- páris lauru lapas un pipari

Pagatavosana:

Nomazgá astonkáji un ja grib, iztíra (iznem tintes maisu, aci..). Ja gribu iztírítu astonkáji un, lai neképátos májás, parasti lúdzu to izdarít jau veikalá, kur laipnás "Mercadona" veikala zivju párdevéjas vienmér iztíra zivis un júras veltes péc pircéja vélmém. 
Katlá lej údeni, liek lauru lapas, piparus un kad údens burbulo, turot aiz galvas, laiz ieksá astonkáji. Tas nepieciesams tádél, lai liela izméra astonkájis ietilptu katlá, jo saskaroties ar verdosu údeni tá izméri samazinás, un tá lenganás kájas paliek cietas un veido skaistu formu, skaisti saskrulléjoties uz augsu. 
Svarígi astonkáji ir nepçarvárít, bet tam jábút arí izvárítam, lai nebútu ciets. Es gatavíbas pakápi nosaku péc garsosanas, turklát nemot vérá faktu, ka astonkája kájas tievákajá vietá izvárás átrák. Kas attiecas uz várísanás ilgumu, jo lieláks astonkájis, jo ilgák váráms, kaut kur jau rakstíju arí laikus cik ilgi attiecígá smaguma astonkájis váráms.
Kad astonkájis míksts, to atdzesé un sagriez gabalos. Sajauc olívellu ar citronu sulu, aplej sagriezto astonkáji, pievienojot sáli, piparus, saspiestu kiploka daivu un sakapátus pétersílus, ká arí smalkás skélés sagrieztu pisi citrona.
Visu labi sajauc un liek aukstumá, lai iesúcas garsas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru