pirmdiena, 2013. gada 7. oktobris

Jéra kájas cepetis ar rozmarínu un dárzeniem


Vírs párnesis májás jéra káju. Par pagatavosanas veidu daudz galvu nelauzu un gatavoju no tá, kas ir májás, proti, ar rozmarínu un dárzeniem.

4-6 porcijám (atkarígs no izsalkuma pakápes):

- jéra kája,
- rozmarína zarins,
-  kiploka galvina,
- lauru lapa,
- sáls,
- pipari,
- sarkanvíns,
- paprika,
- tomáti (man bija sagriezti un blanséti bunzá),
- páris kartupeli,
- nedaudz olívella,
- sípols

Pagatavosana:

Jéra káju var gatavot veselu un sacirst gabalos. Es gatavoju veselu. Un tá, jéra káju ieziez ar sáli, pipariem un taisa ar nazi párismiegriezumus, kuros liek ieksá sagrieztas kiploka daivas un rozmarína skujinas.
Nem lielu cepamo trauku, ieziez ar ellu un liek ieksá jéra káju  un liek sakarsétá cepekstásní 200 grádos. Pievieno vínu, kad tas izgaro, lej klát údeni, pievieno rupju sagrieztu sípolu, kiploka daivas ( ar visu mizu!).  Nosedz ar folliju un cepj kádas 45 minútes.Tálák griez páréjos dárzenus- papriku parupjás strémelés, tomátu un kartupeli. Pievieno cepetim arí lauru lapu un cepj lídz viss gatavs, apgriezot káju uz otru pusi.
Járaugás, lai cepetim netrúktu skidrums. Ja nepieciesams, to pievieno cepsanás laiká.
Sáli, piparus, ja vél nepieciesams, pievieno beigás.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru