piektdiena, 2013. gada 11. oktobris

Várítas cúku kájinas Vidusjúras gaumé


Mans vírs vienkársi dievina sádi pagatavotas cúku kájinas. Arí mana víra máte cúku kájinas médza gatavot sádi. Un nu es arí jau entos gadus cúku kájinas gatavoju péc sís receptes.  Celu galdá so édienu saviem Latvijas viesiem, vini ir sajúsmá. 
Pie visa tá vél varu piebilst, ka savulaik káds reiz Latvijá  pazístams kirurgs manam tétim, kam savá laiká bija problémas ar locítavám, teica, ka ir veselígi iekault savá édienkarté sáda veida skrimslus, jo tie palídz atjaunot dabígá veidá músu pasu skrimslus. 

2- 4 porcijám:

- 4 cúku kájinas,
- puse sípola,
- 2-3 kiploka daivas,
- olívella virgen extra,
- citrona sula vai vínogu vína etikis,
- melnie pipari,
- pétersíli

Pagatavosana:

Tá ká pie mums cúku kájinas var nopirkt arí jau izvárítas un safasétas vakuumiepakojumá, tad biezi vien, lai aiztaupítu laiku, izvélos jau garsvielás novárítas. Ja ne, tad nemu jau notírítas cúku kájinas un nováru tás sálsúdení, kam pievienoju melnos piparus un lauru lapu.
Tálák cúku kájinas sagriez gabalinos. Sagriez arí sípolu, kiploku, pétersílus un liek klát sagrieztajám cúku kájinám. Sajauc olívellu ar citrona sulu, pieliek svaigi maltus melnos piparus un sáli péc garsas, un pievieno kájinám. Visu kártígi samaisa  un gatavs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru