trešdiena, 2013. gada 2. oktobris

Vistas sautéjums Basku gaumé


Spániem ir daudz recepsu, ká garsígi izsautét vistu. Sodien sautéju basku gaumé, kuru gatavo , protams, ne tikai Basku zemé. Tátad,  neatnemama sí vistas sautéjuma sastávdala bús paprika un konjaks, ko papildinás vél dazi dárzeni un kartupeli.

4-6 porcijám:

- cális, sadalíts,
- 4 zalás paprikas,
- 4 sarkanás paprikas (krásai),
- 2 lieli sípoli,
- sáls,
- pipari,
- 2 snabja glázítes konjaks vai brendijs,
-  6 tomáti ( vai tomáti, no bunzas),
- garsvielas (lauru lapa, timiána un oregano zarini),
- olívella,
- 5 kiploka daivas
- milti,
- 4 kartupeli

Pagatavosana:

Cáli sadala gabalinos un ieberz ar sáli, pipariem un viegli apvilá miltos.
Nem lielu un dzilu pannu vai kádu citu piemérotu kastroli, lej ellu un apcepj, precízák, kártígi apbrúnina vistas gabalinus. Kad tie iegúst skaisti brúnganu nokrásu, tos iznem no kastrola un rezervé. 
Tajá pasá trauká un taukvielás kur cepás vista, liek rupji ( garenás skéles) sagrieztus sípolus, un saspiestas kiploka daivas (ar visám mizám!- tas garsai). Kiploka daivas saspiez ar nazi vai plaukstu pret galda virsmu.
Tad pievieno garenás strémelés sagrieztu papriku.
Kad paprika gandríz míksta, liek klátsagrieztus tomátus ( vai tomátus no burkas). Pievieno apcepto vistu.
Lej klát konjaku un kad redz, kad tas sák izgarot, lej klát údeni. Pievieno lauru lapu, oregano un timiána zarinu ( var arí buljona kubinu), nedaudz sáli un piparus.
Kad viss uzvárás, pievieno nomizotus un palielos gabalos sagrieztus kartupelus.
Sauté zem váka aptuveni 45 minútes, lídz garsas sasúkusás un viss ir míksts. 




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru