trešdiena, 2013. gada 2. oktobris

Spageti ar gorgonzolu un spinátiem



Beidzot manai mammai ir iegarsojies gorgonzolas siers un soreiz savéjiem pie spageti taisu spinátu- gorgonzolas mérci. Mums patík.

4 porcijám:

- 8 sípoli,
- 3 é.k. olívellas,
- 500 g spináti,
- 125 ml svaigais kréjums (nata para cocinar),
- 2 é.k. baltvíns,
- 150 g gorgonzola,
- sáls,
- pipari,
- muskatrieksts

Pagatavosana:

Sagriez sípolu un ellá apcepj, bet skatás, lai párák neapbrúninás.
Kad sípoli klúst caurspídígi un iegust zeltainu nokrásu, pievieno spinátus. Var pievienot gan svaigus, gan saldétus. Ja pievieno svaigus, tos sagriez un pavisam nelielá údens daudzumá uzvára, lídz tie saplok. Tad nokás un `pievieno sípoliem. Ja izmanto saldétus spinátus, tad tos bez atlaidinásanas pa taisno pievieno sípoliem un 10 minútes uz nelielas uguns cepj.
Tad pievieno saldo kréjumu, baltvínu un gabalinos sagrieztu gorgonzolas sieru.
Tad liek klát sáli, piparus un muskatriekstu.
Iegúto mércíti var sablenderét un var arí neblenderét. Es soreiz neblenderéju.
Pasniedz ar parmezána sieru.
Sí mérce labi iet kopá ar tagliatelle tipa pastu, bet var izlídzéties ari ar spageti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru