pirmdiena, 2013. gada 28. oktobris

Ar riekstiem un datelém pildíti cepumini marokánu gaumé



Un vél viens austrumu saldums. 
Míksti cepumini, kas pildíti ar riekstiem un datelém, un kam piemít  azahar garsa un aromáts.


Masai vajadzígs:

- 250 g sviests,
- 300 g milti,
- 50 ml apelsínu ziedu údens (azahar)

Pildíjumam:

- 250 g dateles bez kauliniem,
- 100 g mandeles,
- 50 g valrieksti,
- 100 g mandelu rieskti,
- 1/2 t.k. malts kanélis,
- 50 ml apelsínu ziedu údens (azahar)
- púdercukurs párkaisísanai

Pildíjuma pagatavosana:

Panná uzpilina páris pilienus ellas un apgrauzdé mandeles. Tad sablenderé vai saberz.
Saberz arí dateles, es sákumá sagriezu un tad tás stampáju piestá. Pievieno riekstus , kanéli un azahar. Sajauc.

Masas pagatavosana:

Sajauc miltus ar sviestu un azahar.  Nem gabalinu no masas, liek ieksá pildíjumu un veido cepumus kádas formas vélas (apalus, oválus..)

Liek cepampanná, nosedz ar folliju un cepj sakarsétá cepeskrásní 170 grádos 15 minútes.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru